• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень математики, інформатики, фізики

Тиждень математики, інформатики, фізики

2019-01-21

План проведення Тижня

«Математика – цариця всіх наук»

21.01-25.01

Понеділок: Відкриття тижня. Лінійка «Математика та інформатика в нашому житті». Виставка цікавої літератури.

Вівторок: Вікторина для учнів 9 класу: «Інформатика та математика в сучасному світі». Змагання для учнів 5 класу «Цікава математика».

Середа: Застосування фізики, математики та інформатики у житті «Різнобарвний колаж».

Четвер: Вікторина для учнів 8 класу «Стежками математики та інформатики».

Змагання для учнів 7 класу: «Сучасні ґаджети та освітні технології».

П’ятниця: Змагання для учнів 6 класу «Математичний марафон». Підсумок тижня.

СУЧАСНІ ГАДЖЕТИ В ЖИТТІ ДИТИНИ

Телефон, комп’ютер, планшет – всі ці речі стали на від’ємною частиною життя в сучасному світі. Дуже часто вони стали і частиною життя дітей, навіть найменших.

Якщо старшому поколінню всі нові технології – це новизна та дивина, то маленькі діти із задоволенням починають вивчати цікаві пристрої.

Але чи справді це так добре? Існує дві протилежні думки: одні батьки – за, інші категорично проти. Тому поговоримо про позитивний та негативний вплив сучасних пристроїв на організм та розвиток дитини.

Негативний вплив: якщо дитина цілий день сидить в інтернеті, або грає в комп’ютерні ігри, то, по-перше, це загрожує погіршенням зору. Як стверджують фахівці, у дітей в ранньому віці зір «сідає» дуже швидко. Тому батьки повинні стежити, щоб діти не захоплювалися віртуальними іграми, а грали і розвивалися ще й у реальному світі.

Ще один мінус постійного спілкування з сучасними технологіями – це малорухливий спосіб життя. Діти, які постійно граються зі своїми гаджетами, практично не рухаються, а сидять сутулячись. Все це провокує викривлення хребта і проблеми з поставою.

Як стверджують психологи, у дітей, які постійно зайняті вивченням гаджетів, може спостерігатись також і психічний розлад. Якщо дитина багато часу проводить з гаджетами, то є небезпека в тому, що у неї згасне інтерес до реального життя. Це питання дорослі повинні чітко контролювати.

Позитивний вплив: перший і безсумнівний позитивний вплив – це всебічний розвиток дитини. Всі ми намагаємось іти в ногу із сучасністю, тому навіть вчителі початкових класів пропонують учням підготовити до уроку презентації, оригінально оформити реферат, доповідь. Але перш ніж це зробити діти повинні ще у дошкільному віці освоїти елементарні навички роботи з коп`ютером, опанувати певні програми. Багато цікавої і корисної інформації дитині може дати інтернет. Адже на сьогодні він є незамінним помічником у навчанні дітей. А от малюкам батьки можуть встановити на ноутбук чи планшет розвиваючі ігри, що відповідають віку дитини. Головне, щоб дорослі слідкували за тривалістю цих ігор.

Роблячи висновок із сказаного, хочеться відзначити, що забороняти дітям користуватися сучасними пристроями не варто. Але не слід забувати, що реальне спілкування не можливо замінити ніякими гаджетами.

/Files/images/bezpeka/IMG_20190121_081953.jpg

/Files/images/bezpeka/IMG_20190121_082116.jpg

/Files/images/bezpeka/IMG_20190121_113356.jpg

/Files/images/bezpeka/IMG_20190124_103536.jpg

/Files/images/bezpeka/IMG_20190125_094855.jpg

/Files/images/bezpeka/IMG_20190124_105437.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 258

Коментарi